22the project

Ja, ik wil!’ 

Fleur Pierets en Julian P. Boom gaan elkaar het komende jaar 24 keer het jawoord geven, het lesbische echtpaar wil in alle landen ‘trouwen’ waar dat als homostel mogelijk is. 

 

 

 

 

„Het is best schokkend om te horen dat mensen niet eens weten dat je maar in 24 van de 194 landen kunt trouwen als gay koppel”, lieten ze ons weten.  De vrouwen willen met hun kunstproject en tour gelijke huwelijksrechten onder de aandacht brengen. Dit gaan zij doen door elkaar 24 keer het jawoord te geven in 24 verschillende landen. Symbolisch weliswaar, want officieel zijn Fleur (44) en Julian (39) al lang met elkaar getrouwd.

 

 

HOMOHUWELIJK TOEGESTAAN IN 24 LANDEN

Het kunstproject heet Project 22. Toen het idee van Fleur uit Antwerpen en Julian uit Amsterdam ontstond, was het mogelijk om in 22 landen als homostel te trouwen, inmiddels zijn dat er 24. De dames willen mensen bewust maken van het feit dat er 170 landen zijn waar je als homostel elkaar niet de hand kan geven. Fleur en Julian hopen dat er tijdens hun reis steeds meer landen bijkomen waar je als homostel elkaar het jawoord kan geven. „Het mooie aspect van het huwelijk is de liefde. Het is universeel, iedereen kan zich daaraan relateren, iedereen van elke geaardheid, in elk land. Wij willen mensen bewust maken van het positieve: De liefde is iets moois.”

 

RUIM EEN JAAR ONDERWEG

De vrouwen zijn begonnen met hun huwelijkstour in New York, waar ze in de Manhattan’s City Hall huwden.. Daarna  Nederland om de plechtigheid nog eens over te doen. Vervolgens stappen ze in oa. België (21/10), Frankrijk, Spanje, Portugal, Argentinië, Colombia, Uruguay, Brazilië en Nieuw-Zeeland in het huwelijksbootje. Hun ‘laatste huwelijk’ zal in oktober 2018 plaatsvinden in Zuid-Afrika. 

 Het project zal vastgelegd worden in verschillende vormen, en daar werken wij graag aan mee!

 

Volg alles op hun website!